Verplaatsing lingerie-gigant Hunkemöller Hilversum

Verplaatsing lingerie-gigant Hunkemöller Hilversum
Hilversum

Het omstreden distributiecentrum van lingeriegigant Hunkemöller verlaat na tientallen jaren de Hilversumse Liebergerweg.

Het bedrijf met grootse groeiplannen knapt uit zijn jasje op de huidige locatie. Binnen vijf jaar wil Hunkemöller verdubbelen van 838 winkels in 25 landen naar 1600 winkels. ,,We zijn er al enige tijd mee bezig. De kogel is nu door de kerk. Met man en macht wordt gezocht naar een nieuwe locatie. We kijken in de regio Hilversum, vanwege de centrale ligging en omdat veel werknemers in Hilversum wonen. Het sociale aspect staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Hunkemöller-woordvoerster Céline van Nes.

Gekeken wordt naar beschikbare panden, maar ook nieuwbouw is een optie. Het plan is eind 2019 te verhuizen. Onzeker is of het hoofdkantoor mee verhuist. ,,Vooralsnog niet.”

Bewoners van de Liebergerweg, die sinds jaar en dag actievoeren tegen vrachtverkeer van Hunkemöller, springen een gat in de lucht. ,,Dit is geweldig goed nieuws”, zegt woordvoerder Martin Triebels.

Verplaatsing lingerie-gigant Hunkemöller Hilversum

Bewoners van de smalle straat klagen over geluidsoverlast, gevaarlijk gemanoeuvreer tot in voortuinen en opstoppingen. ,,Vraag is alleen: wat komt ervoor terug?”

Crailo

Wethouder Floris Voorink reageert met gemengde gevoelens. ,,Dat bedrijf groeit als kool. Elke bh en onderbroek gaat via Hilversum. Iedereen ziet dat Hunkemöller daar niet ongebreideld kan uitbreiden.” De leefbaarheid in de straat telt, tegelijk zijn er zorgen over de werkgelegenheid. ,,Drie- tot vierhonderd mensen werken daar. En dan heb ik het ook over laaggeschoolde arbeid die we graag in de regio behouden. Het is geen geheim dat Crailo wat ons betreft een serieuze optie is.”

Razendpopulair was altijd de meerdaagse grote uitverkoop in het distributiecentrum aan de Liebergerweg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland