Huwelijk begint met sprookje

Lisette van den Brink geeft haar jawoord.© foto studio kastermans/ben den ouden

Richard Verweij
Hilversum

Als de prins op het witte paard vroeg Jarco Goeken (29) woensdagavond Lisette van den Brink (31) ten huwelijk.

,,Ik had helemaal niets door”, vertelt Van den Brink. ,,Een collega vroeg of ik na het werk nog wat dingen door wilde lopen op een terras in de binnenstad. Iets voor zeven wilde ze nog even een plekje reserveren voor Koningsdag, dus ik ging mee en mocht het stukje met krijt aftekenen. Toen hoorde ik in de verte hoeven op de steentjes en zag ik mijn mannetje aankomen op een wit paard.”

Het idee om op een paard het centrum in te rijden verliep niet zonder slag of stoot, vertelt de verloofde Goeken. ,,Eigenlijk was het de bedoeling het op de Groest te doen. Vanwege de kermis was dat te druk voor het paard. Ik kreeg daarom ook geen ontzegging van de politie om daar rond te rijden.” Omdat het om een speciale gebeurtenis ging, hielp de Hilversumse politie wel met het zoeken naar een andere, geschikte locatie. Dat werd dus het Wagenmakersplein.

,,Dat was pas de locatie. Het regelen van een paard ging ook niet soepel.” Want probeer maar eens een ros te vinden dat rustig blijft tussen massa’s mensen. ,,Uiteindelijk wist ik een paard te regelen dat ervaring had als de compagnon van Sinterklaas.”

Sollicitatie

Niet alleen het huwelijksaanzoek lijkt een sprookje, ook de ontmoeting tussen de twee Hilversummers had rechtstreeks uit een sprookjesboek kunnen komen. Van Den Brink: ,,Bij het bedrijf waar ik nu werk had ik een aantal jaar geleden mijn sollicitatiegesprek. Bij het maken van een afspraak voor een tweede gesprek was de agenda van het bedrijf behoorlijk vol. Alleen vlak voor de vrijdagmiddagborrel was er nog tijd. Lollig als ik was zei ik dat ik die dan mooi mee kon pakken. Daar kon om gelachen worden en het was prima dat ik dan langskwam.” Op die borrel kwam ook de zoon van de baas binnengelopen: Jarco Goeken. De privéchauffeur kwam wel vaker even langswippen, maar dit keer zou het eerste ontmoeting tussen twee toekomstige verloofden zijn.

Afgelopen woensdag was het precies 1500 dagen geleden dat de vrijdagmiddagborrel plaatsvond. ,,We hadden het al vaker over trouwen gehad, waarna ik ben gaan rekenen. Zoveel dagen leek mij een goede aanleiding om het te vragen.”

Het stel heeft nu de tijd samen te zoeken naar een trouwlocatie. ,,De datum willen we nog geheim houden. Voor anderen natuurlijk, want het geheim dat ik Lisette ten huwelijk wilde vragen was het laatste dat ik voor haar had.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.