IJsselmeervogels: ’Geen zorgen over Rijnsburgse supporters’

Supporters van Rijnsburg bij IJsselmeervogels in 2012.© Archieffoto Willem Jan Dijkdrent

Van onze sportredactie
Rijnsburg

Voetbalvereniging Rijnsburgse Boys heeft twee supporters bestraft naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen AFC, eerder deze maand. Zij waren met een georganiseerde bootreis van de Harde Kern Rijnsburg (HKR) naar het Amsterdamse sportpark afgereisd.

Komende zaterdag speelt IJsselmeervogels in de tweede divisie thuis tegen Rijnsburgse Boys. Secretaris Theo Muijs van de ’rooien’, ook belast met veiligheidszaken, zegt dat er geen extra maatregelen worden genomen. „Er is een goede relatie tussen beide clubs, ook tussen de supporters is er nooit animositeit. En de voorzitter van Rijnsburg zegt dat de club een zerotolerancebeleid voert. Wij hebben geen reden om ons zorgen te maken. We gaan er gewoon een leuke voetbalmiddag van maken.”

De man die aan het begin van de tweede helft knalvuurwerk afstak in de kantine van AFC, en daarmee flink wat schrik veroorzaakte, heeft een taakstraf gekregen. De dader is lid van Rijnsburgse Boys en als vrijwilliger heel actief binnen de vereniging en de harde kern. Hij meldde zich nog dezelfde dag beschaamd bij het bestuur van zijn club. Twee dagen later bezorgde hij een excuusbrief en een bos bloemen bij AFC.

De andere bestrafte supporter is een negentienjarige jongen, die geen lid is van Rijnsburgse Boys. Hij heeft een stadionverbod gekregen naar aanleiding van de ’kwetsende uitingen’ die hij deed bij aankomst op het sportpark vban AFC. Rijnsburgse Boys komt na een uitgebreid onderzoek naar de gebeurtenissen tot de conclusie dat er géén sprake is geweest van antisemitische leuzen, zoals de Amsterdamse zender AT5 berichtte en ook niet van vechtpartijen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal