Buurman wil kazerne verder uit het zicht

Jan van Ommen
Loosdrecht

Als de gemeente Wijdemeren de nieuwe brandweerkazerne vier meter naar voren zet ben ik tevreden, zei Loosdrechter E. Weidner dinsdag bij de Raad van State.

Maar daar wil Wijdemeren niets van weten. Volgens haar woordvoerders is de gemeente de Loosdrechter al meer dan genoeg tegemoet gekomen met de plannen voor een nieuwe kazerne aan de Oud-Loosdrechtsedijk. ,,We hebben heel veel overlegd met Weidner en naar aanleiding van diens bezwaren de plannen een paar keer aangepast. Zo komt het hoogste deel van de kazerne het dichtst bij de dijk te liggen, zodat Weidner vanuit de eerste verdieping van zijn woning aan de Molenmeent zicht over de landerijen blijft houden. Nog vier meter naar voren kan echt niet. Anders is er geen ruimte meer voor het opstellen van de brandweerwagens en geparkeerde politieauto’s’’, aldus de gemeentewoordvoerster tijdens de spoedprocedure in Den Haag.

Weidners raadsvrouw probeerde er tijdens de rechtszitting over het bestemmingsplan toch nog iets uit te slepen, maar de gemeente hield voet bij stuk. Wijdemeren wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de nieuwe kazerne, omdat de tijdelijke kazerne aan de Dennenlaan niet geschikt is en op langere termijn onhoudbaar. Volgens Weidner zijn er betere locaties om een nieuwe kazerne te bouwen, zoals op een groenstrook bij de oude Knorrfabriek, maar die heeft de gemeenteraad al als ongeschikt afgekaart. Mocht de Raad het bestemmingsplan vrij geven dan wil de gemeente zo snel mogelijk met de bouw beginnen. In december is de omgevingsvergunning al verleend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.