Plan Mercedes Museum Eembrugge niet van de baan

Een artist impression van hoe het museum er zou kunnen uitzien.

Een artist impression van hoe het museum er zou kunnen uitzien.© Architectenbureau Apart

Joost Reijnders
Eembrugge

Ondernemer Nico Ockhuizen wil nog dit jaar verdere stappen zetten naar het realiseren van zijn Mercedes Museum annex bedrijfsgebouw op het terrein van jachthaven Eembrugge, langs de A1 in de gemeente Baarn. ,,Ik ben lang bezig geweest met het afhandelen van de zaken rond landgoed Eikenrode (in Loosdrecht, red.) en nu is er tijd voor het volgende project. Het plan is zeker niet van de baan, en ik ga nog dit jaar in overleg met de gemeente Baarn", zegt hij.

En Ockhuizen heeft meer plannen met zijn jachthaven. ,,Aan de Eemnesser kant heb ik enkele jaren geleden het terrein van de Watermolen gekocht, en daar gaan we een nieuwe hal bouwen, met een botenloods en een werkplaats. Daar ben ik over in overleg met de gemeente Eemnes. Naar ligplaatsen is geen vraag, wel naar overdekte winterstalling.’’ De locatie was ooit in beeld voor een nieuwe McDonalds-restaurant.

Nico Ockhuizen is een groot liefhebber van het automerk Mercedes en hij heeft een grote collectie Mercedessen opgebouwd. De meer dan honderd wagens staan nu op verschillende plaatsen gestald, en hij wil ze graag in een gebouw, ’Museum Ockhuizen’ is de werktitel, samenbrengen.

Ambitieus

Nadat het plan in de gemeente Loosdrecht enkele jaren geleden strandde, liet hij zijn oog vallen op zijn jachthaven aan de Eem in Eembrugge.

Het is een ambitieus plan: niet alleen wil hij een expositieruimte voor zijn collectie auto’s, er komt ook een ruimte voor conferenties, met catering, en overdekte natte winterstalling. Hij wil er een drie verdiepingen tellend gebouw neerzetten van 115 bij 35 meter, met een koepel die bekroond moet worden met het Mercedes-logo.

Ockhuizen eerder in deze krant: ,,Het is een en al recreatie waarover het gaat: de combinatie van watersport en het museum. Het enige wat we nog moeten regelen is een verkeersonderzoek. Het museum gaat toch al gauw 40 tot 50.000 bezoekers per jaar trekken. Het parkeervraagstuk hebben we al opgelost.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.