Brand verwoest Blaricumse rietkapvilla

Annemarie de Jong
Blaricum

Brand heeft vrijdagavond een villa met rietkap aan de Huizerweg in Blaricum verwoest.

De brandweer was met groot materieel, waaronder vier tankautospuiten, uitgerukt naar de grote brand. Woningen in de buurt werden ontruimd en nat gehouden om te voorkomen dat vuur zou overslaan. Bij de brandbestrijding is ook het speciale rietkapteam ingezet. Maar die moest de actie staken omdat het te onveilig werd. Volgens woordvoerder Robin Macco moest de brandweer het pand 'gecontroleerd laten uitbranden'.

De brand is rond kwart voor acht ontdekt door een overbuurman. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners van het pand waren niet thuis. De brandweer heeft wel een poes weten te redden.

Bij de brand is enorm veel rook vrijgekomen. De gemeente en politie waarschuwden inwoners in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden. Rond negen uur is het sein brandmeester afgegeven. Ruim een half uur later is de waarschuwing om ramen en deuren te sluiten opgeheven omdat er geen gevaar meer was voor de omgeving. Het blussen heeft uren geduurd.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Kort na het ontstaan van de brand vroeg de politie een persfotograaf de omstanders te fotograferen, omdat een eventuele brandstichter soms toekijkt vanuit het publiek. Later trok hij het verzoek weer in.

De Huizerweg was afgesloten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.