Grensgeschil rond Soestdijk beslecht

Van der Sluijs bij zuil© Caspar Huurdeman

Hans van Keken
Baarn

Het verhaal gaat dat iedereen erover heen gelezen heeft. De vorig jaar onthulde infozuil bij restaurant De Generaal die vermeldt dat Paleis Soestdijk in Soest ligt.

Het misverstand duikt wel vaker op. Niet zo verwonderlijk. Want Soestdijk ligt in Soest, maar Paleis Soestdijk toch echt in Baarn. Het dorp staat zich er niet voor niets op voor met predicaat Vorstelijk. Vorig jaar keken hoogwaardigheidsbekleders Utrechts gedeputeerde Mariëtte Pennarts-Pouw en Baarnse burgemeester Mark Röell er vast ook overheen, want wie leest nou zo’n tekst met bekende feiten minutieus door. Ook de bij Vorstelijk Baarn betrokken Harald van der Sluijs had het destijds net als anderen niet gezien, bekent hij. Voormalig Baarns politieman Leo Blank - thans in Soest wonend - viel het ook op. Alleen meldde hij het bij de Soester Courant, die er een artikeltje aan wijdde. De Baarnsche Courant strooide ook nog eens zout in de wonde, waarna Van der Sluijs (Soester, jawel) niet anders kon dan de fout herstellen.

Vandaar dat hij zaterdag een deel van de infozuil met een nieuwe sticker beplakte. Met nagenoeg dezelfde tekst, maar wel in plaats van het woordje Soest nu toch echt Baarn.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.