Buurt Soest nog steeds tegen bomenkap

Petra Messelink
Soest

Weliswaar is de termijn waarop bewoners bezwaar konden aantekenen tegen de aanpak van de kruising Soesterbergsestraat voorbij, toch heeft de buurt er nog steeds geen vrede mee. Dat blijkt wel uit de borden die neergezet zijn.

Zeker het feit dat er bomen gekapt moeten worden om een betere doorstroming te realiseren, ligt gevoelig. De bomen worden weliswaar ruimschoots gecompenseerd, maar wel grotendeels op een andere plek. Maar de gemeente zegt niet anders te kunnen.

Er zijn voor het kruispunt Soesterbergsestraat verschillende varianten onderzocht, van eenrichtingsverkeer van en naar het winkelcentrum, tot de aanleg van een rotonde en zelfs een autotunnel onder het kruispunt door. Maar uit het onderzoek blijkt dat maar één combinatie van maatregelen voor voldoende doorstroming zorgt, ongeacht de gekozen variant in het stationsgebied.

Daarom komen er nieuwe verkeerslichten en twee rijstroken vanaf Soestduinen linksaf richting de Ossendamweg. Ook komen er twee rijstroken vanaf het winkelcentrum Soest-Zuid rechtdoor richting Soestduinen. Op de Ossendamweg worden de opstelstroken verlengd. De oversteekplaats bij de Oude Utrechtseweg vervalt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.