Bizarre nederlaag HCAW na tien innings

Robert Berkeley
Haarlem

Mr.Cocker HCAW heeft een goede partij tegen Kinheim toch nog in de tiende inning verloren. Een triple van Jeffrey Arends zorgde voor de 5-4-nederlaag.

Na de zwakke weekenden tegen UVV en Hawks wisten de Bussumse honkballers zich nu duidelijk op te trekken aan de betere tegenstander. International David Bergman had het vanaf de start moeilijk en kreeg acht honkslagen tegen. In de vierde inning leverde HCAW dat twee punten op. Jasper Keijzer opende het bal, gevolgd door klappen van Kevin Weijgertse en Jorin van Amstel.

Daarmee maakten de Bussumers de opgelopen schade goed. In de derde inning stond Sander Helmendach namelijk ook twee punten toe na een vrije loop en twee rake klappen.

Met lopers op één en twee bracht Keijzer in de verlenging met een stootslag de lopers verder, waarop Seltenrijch de punten binnen sloeg: 2-4. Kinheim begon eveneens met een stootslag, waarop De Blok de honken liet vollopen met een bewuste vier wijd. Zo ontstond er op alle honken een gedwongen loop, maar het pakte volledig verkeerd uit. Arends mepte de bal hard weg voor een walk-off triple: 5-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal