Rigoureus verbouwd Singer Laren opent deuren

Rigoureus verbouwd Singer Laren opent deuren
© KASTERMANS STUDIO/LEON DAKKUS
LAREN

Singer Laren opent na een verbouwing van bijna twee jaar zijn nieuwe entreefoyer en theater. De nieuwe foyer verbindt de drie onderdelen waaruit het cultuurcentrum bestaat: het theater, het museum en de beeldentuin.

Door de renovatie moest Singer Laren het een tijdlang zonder theater stellen. Het oude theater werd tot op de grond toe afgebroken om plaats te maken voor een modernere zaal. Deze staat in verbinding met de centrale entreehal, die de voorheen gescheiden groepen van museum- en theaterbezoekers samenbrengt.

Ook voor dagjesmensen in het Noord-Hollandse dorp brengt het verbouwde Singer Laren iets nieuws. De beeldentuin is in tegenstelling tot vroeger gratis te bezichtigen.

Singer Laren is ontstaan uit de villa van het miljonairsechtpaar William en Anna Singer. Na het overlijden van haar echtgenoot bracht Anna hun gezamenlijke kunstcollectie onder in een stichting. Ze liet ook een museum en theater bouwen, die in 1956 werden geopend voor publiek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland