Laatste huwelijk in zelfstandig Bussum

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

© bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren

1 / 6
Annemarie de Jong
BussumHuizen

Een bruidsreportage op de middelbare school waar destijds de eerste vonkjes oversloegen. Dat is nog eens romantisch.

,,Op het Erfgooierscollege in Huizen is het allemaal begonnen’’, zegt bruid Esther Kuiper (26). Samen met Vincent Kriek (26) poseerde ze zaterdag in het schoolgebouw voor de lens van Huizer bruidsfotograaf Dolf van Stijgeren.

Om vervolgens in de Vernissage in Fortwerk IV in Bussum elkaar het ja-woord te geven. Het paar schrijft geschiedenis met het laatste huwelijk van Bussum als zelfstandige gemeente. Op 1 januari gaat Bussum samen met buren Naarden en Muiden op in fusiegemeente Gooise Meren.

Jeugdliefde

,,Het is echt een jeugdliefde’’, vertellen bruid en bruidegom. In 2003 komen Vincent en Esther in de derde van het vwo bij elkaar in de klas. De twee zitten in dezelfde vriendenkring.

Het scheelt weinig of het blijft daarbij. Want in de zomer van 2004 verhuist Vincent met het hele gezin naar Den Bosch. Hij kent daar nog niemand en blijft gefocust op zijn vrienden in Huizen. Een half jaar later - 19 december 2004 - op het feestje van de vijftiende verjaardag van Esther, is de verkering ’aan’.

Pendelrelatie

Een pendelrelatie ontstaat: het ene weekend in Den Bosch, het andere in Huizen. In 2007 gaan de tortelduifjes hokken in een studentenhuis in Den Bosch. De twee betrekken in augustus 2015 met twee katten hun huis in de nieuwe wijk Blaricummermeent. ,,Het Gooi blijft toch trekken’’, zegt Esther. Zij promoveert aan de VU Amsterdam en haar kersverse echtgenoot werkt als afgestudeerd systeemanalist-programmeur bij de Thales Group in Huizen.

Het paar trouwt exact elf jaar na de eerste kus. Esther op rode hakken in een prachtige zelfgemaakte witte jurk in jaren-vijftigstijl. ,,Ik had er een stola bij. Wie had gedacht dat het op 19 december zo zacht zou zijn?"

Romantisch

Waar Esther ten huwelijk is gevraagd? ,,Tijdens een weekendje Porlezza in Noord-Italië. Daar komen we vaker voor vakantie. We gingen eten in een restaurant op een berg toen Vincent op zijn knieën ging. Romantisch, hè. Natuurlijk zei ik meteen ’ja’. Klinkt zoetsappig, maar ik vind alles aan hem leuk. We zijn allebei geen erge praters, maar voelen elkaar goed aan."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.