Spakenburg drukt ONS Sneek verder in de problemen

Redactie Hilversum
Sneek

Hoewel Spakenburg een simpele 0-4 zege tegen degradatiekandidaat ONS Sneek behaalde, was er pas na de 0-2 sprake van een gelopen koers.

Na een mindere periode met twee nederlagen tegen achtereenvolgens Capelle (2-4) en Barendrecht (3-1), is Spakenburg inmiddels weer een voorname titelkandidaat. Want na de moeizame zege op FC Lisse werd nu ONS Sneek - dat eerder dit seizoen op De Westmaat met 8-1 klop had gekregen - aan de zegekar gebonden.

Toch kenmerkte het spel van de bezoekers zich in de eerste fase van het duel zich door talloze slordigheden en liet de thuisclub zich zeker niet onbetuigd. Maar de Friezen toonden zich verre van slagvaardig en kwamen telkens niet verder dan losse flodders. Wel had Spakenburg over geluk niet te klagen, nadat de verder uitstekend leidende arbiter Davy Otto een handsbal van de weer in de basis teruggekeerde Niels Buijtenhuis onbestraft liet.

Nadat twee inzetten van middenvelder Nick Tol al net naast waren gegaan en een inzet van Peter de Lange van de doellijn was gehaald, opende Salim Amerzgiou na een voorzet op van Kees Tol in de 35-ste minuut de score: 0-1.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Spakenburg (spelend zonder de in de warming up met knieklachten afgehaakte centrale verdediger Tim Sanders) niet bij de les, waardoor de Friezen via invaller Bob Schepers en oud-Spakenburg-spits Yumé Ramos een paar keer dichtbij de gelijkmaker waren. Pas na de fraaie 0-2 van Sargon Gouriye legden de Friezen zich bij de nederlaag neer.

De Lange, op aangeven van Gouriye en Kees Tol breidden de score zelfs nog uit naar 0-4. Voor de Volendammer betekende dit zijn eerste goal sinds zaterdag 7 november, toen hij doel trof tegen GVVV (5-1). Door de nederlagen van Kozakken Boys (0-2 tegen Barendrecht) en HHC Hardenberg (1-2 tegen Excelsior Maassluis) neemt Spakenburg nu de tweede plaats. in.

De achterstand op koploper Katwijk bedraagt nog altijd vier punten, maar deze ploeg is op zaterdag 5 maart de eerstvolgende tegenstander. Op de blauwe zijde van De Westmaat kwam Katwijk in competitieverband nog nooit tot winst..

Meer nieuws uit Sport Regionaal