HHC-complex stemt Vogels moedeloos

sportredactie Gooi- en Eemlander
Hardenberg

Net als de vijf voorgaande ontmoetingen sinds de invoering van de Topklasse heeft IJsselmeervogels opnieuw een nederlaag geleden in en tegen HHC Hardenberg. De Rooien mochten aanspraak maken op de zege, maar staarden na negentig minuten met doffe ogen naar het scorebord, dat een 3-1 verlies toonde.

Trainer Jan Zoutman liet opvallend genoeg sterkhouders Mo Faouzi en Bas Mooij op de bank en wilde de thuisploeg het spel laten maken met een behoudend spelconcept. In de praktijk had HHC echter slechts 22 seconden nodig om via Gersom Klok balverlies van Maikel de Harder af te straffen: 1-0. IJsselmeervogels rechtte haar rug, knokte zich de wedstrijd in en maakte na rust de verdiende gelijkmaker via Jasmin Ramic.

In de slotfase waarin de Spakenburgers de duimschroeven steeds verder dachten aan te draaien, was het HHC dat luttele minuten voor het einde toch weer de leiding nam na een ingeschoten rebound van Hielke Penterman. In blessuretijd scoorde Dennis Krohne tot overmaat van ramp ook nog de 3-1. En alsof dat nog niet genoeg was ellende was, zag de dolende titelgrossier ook nog eens Kevin Huijsman (hamstring) en Arnoud van Toor (enkel) uitvallen met blessures.

Meer nieuws uit Sport Regionaal