De Tip Tien van Gooi, Vecht en Eemland

© Foto Jaap Reedijk

Joyce Huibers
Hilversum

Klaar voor een nieuwe week vol muziek, theater, cabaret, film en exposities? De krant blikt vooruit en maakt een keuze uit wat er speelt in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Ontdek in tien tips wat de regio te bieden heeft. Neem de jongste kinderen mee naar het Prentenboekjes Peuterfestival in Spant! Bussum, luister naar pianoduo Mephisto in Baarn of geniet van de cabaretvoorstelling van Jan Beuving in Nigtevecht.

Theater

Cabaret

Met zijn eerste solovoorstelling ’raaklijn’ scoorde Jan Beuving deze week in verschillende kranten vier sterren. Zaterdag staat hij met zijn cabaretprogramma om 20.30 uur in het Dorpshuis in Nigtevecht. Beuving, afgestudeerd als tekstschrijver aan de Koningstheateracademie, schreef al liedjes voor Karin Bloemen en Angela Groothuizen, ook is hij de man achter De Korte Corner in Studio Voetbal. Kaarten verkrijgbaar via www.cabaret-nigtevecht.nl.

Expositie

Stadsstukken

Hij noemt het Eikbosserpad mooier dan de Boomberg of het raadhuis. De Hilversumse kunstschilder Eric Tiggeler is dol op de rafelrandjes van de stad. Natuurlijk vind hij het werk van Dudok mooi, maar zelf houdt hij misschien toch wel meer van rommelige, drukke straten en volgepakte etalages, zoals de etalage van antiquariaat Frans Melk aan de Vaartweg. Dat komt terug in zijn expositie ’Stadsstukken’ die tot en met 30 november te zien is in het leescafé in Bibliotheek Hilversum aan de ’s-Gravelandseweg.

© Foto PR

Toneel

Asopoester

Muziektheatergroep Hartstocht brengt vanaf zaterdag haar vierde voorstelling op het podium en wel in Wijkcentrum De Lelie in Hilversum. De voorstelling Asopoester 3D is het sprookje van Assepoester maar dan met een twist. Aan de toneelproductie werken ook de dansers van Meer Dance & Events en de spelers van Toneelgroep Hartstocht mee. Asopoester 3D is morgenavond en 4 en 5 november te zien om 20.00 en op 6 november om 14.00 uur.

© Foto Christina de la Madera

Concert

Russisch

Pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Antwerpen. Het pianoduo Mephisto - thans ook echtpaar - debuteerde in 2007 en won sindsdien verschillende internationale prijzen. Zondag treedt het duo in de concertserie van de Baarnse Muziekkring op in Kasteel Groeneveld met een Russisch getint programma met stukken voor piano vierhandig. Naast twee stukken uit ’Souvenir de la Russie’ van Brahms en werk van Rachmaninov biedt dit concert ook de première van het door Gevaert zelf geschreven arrangement van de Cinderella Suite van Prokofiev. Aanvang 12.00 uur.

Theater

Jeuk

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Ze vraagt zich af; ’Moet men krabben waar het jeukt?’ Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Haar tweede programma ’Zalf’ is een muzikale cabaretvoorstelling die jeuk naar het theater brengt, maar ook de zalf. Zaterdag staat deze assertieve dame met goede zangstem in Theater De Dillewijn in Ankeveen. Haar voorstelling begint om 20.15 uur.

Natuur

Nachtwandeling

In het kader van de Nacht van de Nacht, dat zaterdagavond plaatsvindt, houdt het Goois Natuurreservaat samen met IVN Gooi nachtwandelingen in gebieden die normaal niet toegankelijk zijn. Deze nachtwandelingen van ongeveer een uur starten vanaf de infoschuur van het Goois Natuurreservaat aan de Naarderweg in Hilversum. Om 19.00 uur vertrekt de eerste van vier kinderwandelingen. Vanaf 20.30 uur starten de wandelingen voor volwassenen. Inschrijven is noodzakelijk en kan via https://winkel.gnr.nl/.

Jeugd

Prentenboek

Speciaal voor kinderen van twee tot vier jaar oud, verandert de foyer van Spant! in Bussum zondag in een prentenboekenstad. In het theater kunnen kinderen letterlijk de verhalen binnenstappen door de school van Aadje Piraatje te bezoeken, het huis van Floddertje binnen te stappen of op visite te gaan bij ridder Florian. Ook zijn er verschillende voorstellingen zoals ’Ik zou wel een kindje lusten’ en ’Peter en de wolf’ en kunnen peuters meedoen met een workshop van de Gooise Muziekschool. Het Prentenboekjes Peuterfestival duurt van 09.00 tot 13.00 uur.

Expositie

Grafiek

In het Grafisch Atelier Hilversum wordt zondag van 11.00 tot 16.00 uur een platenbeurs en expositie gehouden. Tussen de persen van de kunstenaarswerkplaats wordt het betere vinyl verkocht. Om 14.00 uur wordt in dezelfde ruimte de expositie van Joris Diks geopend. Hij maakt gigposters, artprints en illustraties. Recent won hij de tweede prijs bij de Kunstgrafiekprijs. Zijn werk is nog tot 30 november in het Grafisch Atelier te zien. Tevens zijn er deze dag optredens van kunstliefhebber Joshua Baumgarten (14.15 uur), muzikant Harry Merry (14.30 uur) en kunstenaar Oscar Prinsen (doorlopend).

Film

Oorlog

Theater de Speeldoos in Baarn vertoont dinsdag 1 en maandag 7 november om 20.15 uur het als thriller vermomde familiedrama ’De Held’. De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Jessica Durlacher met Monique Hendrickx in de hoofdrol. Als Sara Silverstein na haar terugkeer in Holland vanuit de VS met veel geweld te maken krijgt, komt het lang verzwegen oorlogsverleden van haar Joodse familie toch boven. Een film over de generaties lang doorwoekerende gevolgen van de oorlog.

© Foto Claudine Grin

Concert

Pianokwartet

Het pianotrio bestaande uit viool, cello en piano is maar al te bekend. Voeg je daar een altviool aan toe, dan is er sprake van een pianokwartet en dat komt minder vaak voor. Zondag staat in het Jagthuis aan de Middenweg in Nederhorst den Berg het Linus Pianoquartet. Voor het concert in het Jagthuis hebben zij gekozen voor het pianokwartet van de Engelse componist Frank Bridge - hij schreef er slechts één - en de eerste pianokwartetten van de romantici Dvorak en Brahms. Het concert begint om 15.30 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.