Voor Huizen valt in Lisse niets te halen

Bilal Laoikili maakte de enige treffer van Huizen.© Archieffoto Orange Pictures

Patrick Moeke
Lisse

Huizen heeft geen punten overgehouden aan het duel met koploper Lisse. De ploeg van Henk van de Pol kon twintig minuten lang meekomen met de gastheren, maar moest daarna het onderspit delven: 3-1. De groen-gelen blijven op vier punten staan, maar hebben wel een zwaar programma achter de rug.

„Een terechte overwinning voor Lisse”, zei Huizen-trainer Henk van der Pol na afloop. „We hadden toe moeten slaan in de beginfase van de wedstrijd, maar dat hebben we nagelaten. In het restant van de wedstrijd kwamen we er nauwelijks meer aan te pas. Voor ons is het zaak te leren om de rust in ons spel te bewaren, ook als het even niet loopt.”

Huizen begon uiterst brutaal op Sportpark Ter Specke. Na tien minuten zorgde Siemen Eijkemans voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar zijn inzet ging hoog over. Vijf minuten later waren de bezoekers nog dichter bij een treffer. Denny van Loen had de bal voor het intikken maar op twee meter afstand van het doel kreeg hij het voor elkaar om de bal over de lat van Lisse-doelman Brian van der Werff te schieten.

Ook al waren de temperaturen niet bijster hoog, de drinkpauze halverwege de eerste helft deed Lisse duidelijk goed. Koen Fokkema zorgde voor het eerste gevaar aan de kant van Lisse, maar zijn schot werd prachtig uit de kruising geplukt door Huizen-doelman Johan Verkerk. Op slag van rust was het wél raak voor de thuisploeg. Martin van Eeuwijk slingerde de bal in het strafschopgebied en Rik Vermeulen gaf het zetje tegen de bal dat nodig was om te scoren.

Lisse ging aan het begin van de tweede helft vrolijk door met aanvallen. De ploeg van Robbert de Ruiter was al een paar keer dicht bij een treffer geweest toen Murat Önal opnieuw op aangeven van Van Eeuwijk de bal in kon tikken: 2-0. Fokkema stuitte nog een keer op Verkerk, waarna Kas de Vries de rebound op de lat knalde. In de slotfase deed Huizen via Bilal Laoikili nog wat terug, maar een minuut later bracht Martin van Eeuwijk de marge weer op twee.

Huizen speelt komende zaterdag tegen Jong Almere City, dat zich met een 8-1-zege op VVOG vanaf de laatste plaats omhoog hees.

Meer nieuws uit Sport Regionaal