HCAW schiet uit zijn slof tegen Pioniers

Thuis scoorde HCAW zaterdag niet (hier een foutslag van Roelie Henrique), maar gisteren sloegen de Bussumers erop los tegen Pioniers.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Han Monsees
Bussum

De twee wedstrijden die HCAW afgelopen weekend tegen Pioniers speelde, konden nauwelijks meer van elkaar verschillen. Zaterdag waren de pitchers heer en meester en werd er met 0-3 verloren. Zondag was het de beurt aan de slagploegen en boekten de Bussumers in Hoofddorp een eclatante 9-17-overwinning.

Na een goede start in de tweede periode met vijf overwinningen uit zes wedstrijden, werd er in Bussum hardop gedroomd van de play-offs. Om deze droom na zes nederlagen tegen de topclubs Neptunus en Amsterdam Pirates niet in duigen te laten vallen, was een goed resultaat in de serie tegen Pioniers noodzakelijk.

Zaterdag kregen de toeschouwers een echt pitchersduel voorgeschoteld. Hoofdpersoon was Pioniers-werper Chris Pfau. De Amerikaan stond de volledige wedstrijd op de heuvel en kreeg geen enkele honkslag tegen. Ook HCAW’er Kaj Timmermans gooide een uitstekende wedstrijd, maar wist niet te voorkomen dat Pioniers wel kon scoren.

Zondag was het woord aan de slagmensen. Zowel HCAW als Pioniers sloeg achttien honkslagen. De ploeg van Roy Berrevoets ging echter efficiënter met de kansen om zodat een 5-2-achterstand na één inning kon worden omgebogen in een ruime overwinning. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voorVince Rooi.De routinier sloeg zes honkslagen (waaronder een homerun), bracht vijf ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde zelf viermaal. Na afloop benadrukte Rooi het belang van de overwinning: „Dit geeft zelfvertrouwen. We moeten nu zorgen dat we de rest winnen. Dan zien we wel wat de anderen doen en of we vierde of vijfde worden.”

Met twee nederlagen en één overwinning tegen Pioniers raakt die vierde plaats wel steeds meer uit het zicht. Om zich voor de play-offs te plaatsen, zal HCAW de zes resterende wedstrijden moeten winnen en is het bovendien afhankelijk van de concurrentie. De vijfde plaats kan nog wel op eigen kracht worden bereikt. Direct na de tweeweekse zomerstop speelt HCAW tegen Twins, dat in de totaalstand twee punten voorsprong heeft. De Bussumers zullen twee van de drie wedstrijden moeten winnen om het bereiken van de vijfde plaats in eigen hand te houden. De vijfde plaats levert zes bonuspunten op in de degradatiegroep, twee meer dan de zesde plaats.

Ondanks dat het feit HCAW het seizoen waarschijnlijk in de degradatiegroep zal gaan besluiten, is de clubleiding tevreden over het seizoen tot nu toe. Manager Frank Mooijman: „We waren vorig jaar zevende. Dan is de stap naar de vierde plaats wel heel groot. Die maak je niet zomaar in één jaar.” Coach Roy Berrevoets sluit zich hier bij aan: „Aan het begin van het seizoen wilden we naar boven kunnen kijken, dat is gelukt. Dit seizoen zijn we te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. We hebben veel progressie geboekt, ook tijdens het seizoen. De startende werpers hebben zich fantastisch ontwikkeld en verdedigend zijn we sterker geworden. Aan slag zijn we nog niet goed genoeg en redden we het niet tegen de werpers van de topclubs.”

WerpcijfersHCAW, zaterdag:Kaj Timmermans (8 inn, loss) 5-2-4-0, Giovanni Tensen (1/3 inn) 0-3-1-0, Tim Niekerk (2/3 inn) 0-0-0-0.Pioniers:Chris Pfau (9 inn, win) 13-5-0-0.

WerpcijfersHCAW, zondag:Jim Ploeger (2 inn) 1-0-6-0, Ian Delamarre (4 1/3 inn, win) 4-1-8-0, Moreno Vork (1 2/3 inn) 3-0-1-0, Oscar Meuris (1 inn) 0-0-3-0.Pioniers:Nick Keur (4 1/3 inn, loss) 7-2-9-0, Jonah van Bemmelen (2 inn) 5-2-3-2, Jonathan Isenia (1 2/3 inn) 1-2-2-0, Lars Broersen (1/3 inn) 0-4-0-0, Max Draaijer (2/3 inn) 1-1-0-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal