Grace Huberts naar HDM ondanks promotie Huizen

Grace Huberts tijdens de play-offs in actie voor Huizen tegen Nijmegen.© STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Hilversum

De hockeybond heeft de indeling van de landelijke competitie bekendgemaakt. Bij de heren in de overgangsklasse zijn Huizen, Laren en Gooische wéér niet in één poule terechtgekomen.

Uiteraard zal bij de dames de meeste belangstelling komend seizoen uitgaan naar de hockeysters van Huizen, die debuteren in de hoofdklasse en daardoor voor het eerst in hun bestaan in competitieverband tegen Laren zullen spelen. Hele veel verandert er niet bij de ploeg van Boaz Janssen, die afgelopen seizoen door winst op Nijmegen in de play-offs wist te promoveren.

„We zijn niet gaan shoppen, we houden vast aan ons beleid”, aldus Janssen. „Dat betekent eigen jeugd inpassen, niet betalen en hockeyen met meiden die voor honderd procent voor Huizen kiezen.” Dat laatste gold niet meer voor Grace Huberts, die ondanks de promotie Huizen heeft verlaten. De aanvalster koos voor een stabiele hoofdklasser, HDM. Noor Coenen vertrekt ook bij Huizen. Ze gaat naar de Verenigde Staten en zal daar ook gaan hockeyen.

Huizen heeft na de play-offs twee weken getraind met gastspeelsters, maar veel concreets heeft dat nog niet opgeleverd. Wel hebben drie speelsters die voorheen voor Huizen actief waren zich weer bij de selectie gemeld. Vivian Mekel en Edmée Peijster haakten een jaar geleden af om zich op hun maatschappelijke carrière te richten, maar missen het hockey en willen graag met Huizen de hoofdklasse in. Vera van Schagen is terug van een jaartje reizen.

Bij de heren in de overgangsklasse speelden twee seizoenen lang Gooische en Laren de ’Classico’ tegen elkaar. Gooische kwam vorig seizoen in de overgangsklasse Huizen tegen. Maar nu is Huizen weer alleen achtergelaten in overgangsklasse A en treffen Gooische en Laren elkaar weer in overgangsklasse B. het is een raadsel waarom de KNHB niet alle drie de teams in één poule onderbrengt.

Pikant is dat in de eerste klasse D bij de dames Naarden en Gooische elkaar treffen. Dat is ook voor het eerst. De derby tussen de Naardense en Bussumse dames zal ongetwijfeld veel publiek gaan trekken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal