Gevluchte bestuurder dollemansrit in Eemnes nog niet gepakt

Annemarie de Jong
Eemnes

De bestuurder van de blauwe auto die een politieachtervolging in Eemnes veroorzaakte, is nog niet opgepakt.

„We weten wie het is”, verzekert een politiewoordvoerster. „De persoon staat gesignaleerd. Toen collega’s hem een stopteken gaven ging hij ervandoor.” Met drie auto’s zette de politie de achtervolging in. „De bestuurder haalde gevaarlijke capriolen uit. Voor de veiligheid van andere weggebruikers en onze eigen mensen is de achtervolging gestaakt. Hij wordt op een later tijdstip aangehouden.”

Trillende knieën

Paardrij-instructrice Alie van Enk uit Eemnes ontsnapte naar eigen zeggen ’aan de dood’. Ze fietste op het zandpad Goyergracht-Noord naast een pony met kind erop, toen de kleine blauwe auto gevolgd door drie rechercheauto’s met loeiende sirene voorbij stoven. „Mijn enige kans was pony met kind, mijn fiets en mijzelf zover mogelijk in de heg te duwen. De laatste twee politieauto’s hebben ons vast niet gezien door de stofwolk. Met trillende knieën, een huilend kind en hoestende pony ben ik terug naar stal gegaan”, meldt ze op Facebook.

„Gelukkig had ik deze keer maar één kind mee.” Ze hoopt dat de bestuurder wordt gepakt. „Mijn leven heeft dan niet voor niets aan een zijden draad gehangen.”

Onverantwoord

Haar partner en ooggetuige Paul de Valk vindt dat de politie ’een onverantwoord groot risico heeft genomen’. ,,Levens zijn in gevaar gebracht. En niet alleen die van Alie en het kind. Dit is buitenproportioneel. Alie vóelde de autospiegel. Niet normaal.”

Van Enks kordate handelen krijgt lof op social media. „Jullie hebben heel veel engeltjes op jullie schouder gehad. Ik vond het levensgevaarlijk.” En: „Ze gingen blijkbaar ook al als een gek over de Wakkerendijk en de Laarderweg in Eemnes.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.