Veelgestelde vragen over Pokémon Go

De basis lay-out van het spel.

Gevangen Pokémon overzicht.

1 / 2

Geen idee wat Pokémon zijn? Wij geven een snelcursus Pokémon.

Wat is Pokémon?

Pokémon is voor het eerst geïntroduceerd in 1995. De miljoenenfranchise draait om honderden verschillende wezentjes, de Pokémon. Je zou het kunnen vergelijken met het dierenrijk. Er zijn verschillende soorten Pokémon, zoals je ook insecten, vissen en vogels hebt. Het idee is om er zoveel mogelijk te vangen. Dat was het doel is de televisieserie, het kaartspel en nu nog steeds in de app Pokémon Go.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een nieuwe app voor op de smartphone. Sinds een aantal weken is de app gratis te downloaden in de online winkel. Het spel laat een kaart zien van waar de speler zich op dat moment bevindt. Via de app kan de speler zien waar Pokémon te vinden zijn, die dan vervolgens te ’vangen’ zijn met de telefoon.

Waarom loopt iedereen buiten?

Om zoveel mogelijk Pokémon te vangen moet je rondlopen, je moet op zoek. Er zijn ook Pokéstops te vinden bij bijzondere locaties waar spelers nieuwe Pokéballs of andere hulpmiddelen ontvangen. De ballen heb je nodig om naar Pokémon te gooien (vangen).

Daarnaast kun je ook eieren krijgen bij deze Pokéstops. Om de eieren uit te laten komen moet een bepaalde afstand worden afgelegd, tussen de twee en tien kilometer. In de auto zitten heeft geen zin, want boven een bepaalde snelheid telt de afgelegde afstand niet meer mee.

Als je een sterke Pokémon hebt gevangen, kun je hem laten ’vechten’ in een gym.

Wie spelen het spel?

De app is zeer populair onder twintigers. Deze groep is opgegroeid met Pokémon op televisie, met kaarten en op de spelcomputer. Het spelen is een vorm van nostalgie. Daarnaast zijn tieners natuurlijk ook een belangrijke doelgroep. Maar eigenlijk is er geen enkele leeftijdscategorie die achterblijft. Het spel is ontzettend verslavend en bovendien is een wandelingetje op zijn tijd nooit verkeerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.