Volop muziek in Huizer feestweek

Redactie Hilversum
Huizen

Bij zeventig jaar vrijheid wordt in Huizen, net als in de rest van het land, uitgebreid stilgestaan. Vanaf aanstaande vrijdag is er een week lang bijna iedere dag wel iets te doen in het dorp. Een greep uit het feestprogramma.

De maandelijkse ’rode loper-avond’ van winkeliersvereniging Hart van Huizen wordt vrijdag nóg gezelliger met een optreden van muziekvereniging Prinses Irene op het Oude Raadhuisplein. De dag er na is het King’s Day Moonlight Shoppen in winkelcentrum Oostermeent en zijn er hele middag zijn Oud Hollandse Spelletjes te spelen.

Zondag de 26e, vanaf acht uur ’s avonds, is er live muziek in Het Wapen van Huizen. Een mooie aftrap voor Koningsdag dat in en rond het oude dorp wordt gehouden. Naast de gebruikelijke festiviteiten, en live muziek in de diverse (eet-)café’s is een bezoekje aan het terrein van SV Huizen een aardige tip.

Taptoe

Hier wordt tussen acht en tien uur ’s avonds de Taptoe gehouden. Enkele deelnemende muziekkorpsen en bands: Jeugdkoprs Bernhard, Muziek - en Showband Juliana, Drum & Bugle Corps Jong Beatrix en de Mac Laren Pipeband.

Diezelfde avond, vanaf half acht, wordt in Theater De Boerderij aan de Hellingstraat Het Kunstcafé gehouden met diverse gasten onder wie Eveline Boonstra-Nieboer, schilderes van het portret van koning Willem Alexander dat in het gemeentehuis van Huizen hangt.

Ook is een optreden van de damesgroep de 4Sisters: In The Mood, Dream a Little Dream of Me, Boogie Woogie Bugle Boy; het hele repertoire van de Andrew Sisters komt voorbij.

Ook Huizer Museum Het Schoutenhuis staat stil bij de bevrijding met een kleine tentoonstelling ingericht met publicaties uit kranten en een overzicht van spotprenten. Te zien vanaf 1 mei.

Spectaculair: de bevrijdingsvoertuigen (Keep them Rolling) die op zaterdagmiddag 2 mei te zien in winkelcentrum De Oostermeent.

Herdenken

Het thema van dodenherdenking op maandag 4 mei is dit jaar: ’Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst’. Dit is de leidraad voor een bijzondere bijeenkomst vanaf 19 uur in de Kruiskerk aan de Naarderstraat in Huizen.

Dit jaar met medewerking van onder meer Maartje van Weegen en het koor De Moclas Singers. Een dag later is het ’s middags en ’s avonds feest op Plein 2000 waar een bevrijdingsconcert wordt gehouden.

Het complete programma van de feestweek is te bekijken op www.oranjebevrijdingsweek.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.