Nog meer steun voor dierenasiel Crailo

De aanleg van een hondenzwembad.

De aanleg van een hondenzwembad.© Foto: Dierenasiel Crailo

Eddie de Paepe
Hilversum

Bij dierenasiel Crailo melden zich nog dagelijks mensen die spullen komen doneren. Er melden zich weer nieuwe leden. En de konijnen krijgen hun ’paradijsje’.

Crailo is heel blij met het gedoneerde voer, de kattenbakkorrels, het stro, en de kleden en dekens. „Maar er gaat elke dag zo veel doorheen, dat mensen gewoon kunnen blijven geven, hoor”, meldt beheerster Rianne Steenbeek.

Blokhut

Een gulle gever betaalt de nieuwe blokhut (24 m2) voor de huisvesting van de (momenteel dakloze) konijnen. „Voor de ondergrond hebben we al wat grote grindtegels gekregen, maar we kunnen er nog meer gebruiken. Dat geldt ook voor stoeptegels voor de paadjes. We kunnen ze helaas zelf niet komen ophalen, dus we hopen dat mensen ze zelf komen brengen. Of dat er iemand met een aanhanger even voor ons rond wil rijden.”

Het dierenasiel zoekt ook mensen die - vanaf dinsdag 22 augustus - hun handen uit de mouwen willen steken bij het weghalen van hekken, egaliseren van grond, leggen van tegels, en het bouwen van de blokhut.

Nieuwe leden

In de afgelopen weken hebben zich diverse nieuwe leden bij Crailo gemeld, sommigen zelfs met terugwerkende kracht. Steenbeek: „Ze hoorden dat we een nieuw bestuur hebben, en hebben weer het gevoel dat hun geld goed terecht komt.” Dat er weer bezoekers komen bij het complex aan de Nieuwe Crailoseweg heeft er overigens ook aan bijgedragen dat voor tien honden een nieuw baasje is gevonden.

Mensen zamelen ook via Facebook spullen in of roepen op het dierenasiel financieel te steunen. „Daar zijn we superblij mee.”

De echte ’crowdfunding’ doet Crailo liever zelf. „Dan krijgen we hulp van de media, kunnen we iedereen laten zien wat er binnenkomt en wat we daarmee doen.”

Hondenzwemmen

Een van de komende eigen activiteiten is het hondenzwemmen, op zondag 20 augustus (van elf tot vijf). Met strobalen en zeil worden twee zwembaden gemaakt, een voor de kleinere en een voor de grotere dieren. Die komen op het omheinde cursusterrein waar de honden los rond kunnen lopen. Deelname kost een tientje per dier. Verder is er catering, en loterij en - voor de kinderen - een grabbelton. De opbrengst van het evenement gaat naar het dierenasiel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.