Groot drugslab en voor miljoenen aan harddrugs in Nederhorst den Berg gevonden

Jan Herman Baas
Nederhorst den Berg

De recherche van de politieregio Oost-Nederland heeft donderdag op veertien locaties in Nederland aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan in verband met een omvangrijke productie van synthetische drugs.

Een woordvoerster van de politie Oost-Nederland wil slechts zeggen dat het om een drugslaboratorium gaat op een industrieterrein in Nederhorst den Berg. Dat het bijvoorbeeld om een loods in de Horstermeer (Machineweg of Nieuw Walden) gaat, kan niet worden bevestigd. Wel is duidelijk dat er ook voor enkele miljoenen euro's aan harddrugs is aangetroffen tijdens de doorzoeking die gedaan werd door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling en medewerkers van brandweer en defensie.

In Utrecht werd een veertigjarige hoofdverdachte gearresteerd. De man heeft nog een celstraf van vijf jaar uit te zitten en moet bovendien nog een boete van tien miljoen euro betalen. Hij was voortvluchtig sinds zijn veroordeling in 2011. Aandere verdachten zijn mannen uit Gelderland van 54, 27 en 24 jaar en twee mensen uit Friesland, een man van zeventig en een vrouw van 75.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het onderzoek dat begon met de vondst van een drugslab in Borculo in november 2013 wordt voortgezet.

Behalve de drugs zijn ook een boot en trailer, een Mercedesbus en forse hoeveelheden contant geld in beslag genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.