Eindelijk leven in spookpandje in Kerkstraat in Hilversum

1 / 2
Susanne van Velzen
Hilversum

Ineens stond er een container voor de deur. En klonk het geluid van hamers, beitels en zagen. Bouwvakkers lopen in en uit. Nieuwe witte kozijnen zijn net geplaatst. Kerkstraat 54 in Hilversum komt tot leven.

Het heeft even geduurd, maar het spookpandje in de winkelstraat schuin tegenover V&D wordt rigoureus onder handen genomen en krijgt binnenkort een nieuwe huurder.

Voor voorbijgangers was de stoffige, ouderwetse en doodse etalage vol merkwaardige spullen als klokjes, schilderijtjes en beeldjes van poezen een vaste waarde in het centrum van Hilversum.

Kaartje

Het pandje dat een eeuw oud is was jarenlang het onderkomen van Berendsen en Kippersluis.

De historie van die zaak gaat terug tot 1913. Op een kaartje dat lange tijd in de etalage hing was te lezen dat F. Berentsen en F. Kippersluis op deze plek toen een kleinhandel in uurwerken annex juweliersbedrijf begonnen.

Leeg

Het is onduidelijk hoelang het pand leeg heeft gestaan. Minstens twintig jaar. Wel duidelijk is dat de laatste eigenaresse, Lucy Berentsen, de in ongebruik geraakte winkel nooit wilde verkopen.

Pas nadat ze in 2011 overleed werd het pandje verkocht en beloofde de nieuwe eigenaar het te gaan opknappen. Nu is het zover.

Mooiste plek

,,Het is misschien wel de mooiste plek in de winkelstraat’’, zegt Ronald Majoor van makelaar Castanea. Hij gaat een huurder zoeken voor het historische pand. ,,Het wordt helemaal in oude stijl opgeknapt. Dat was ook een voorwaarde van de gemeente. Het pand is in zijn geheel of in twee delen te huren. Uiterlijk begin oktober moet er een nieuwe huurder in kunnen zitten.’’

Terugkeer van de bonbonzaak die in het linkerdeel zat behoort tot de mogelijkheden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.