HCAW verpulvert DSS in Haarlem

Alex van Vogelpoel
Haarlem

De stappen die HCAW deze winter heeft gezet blijken heel erg groot. Na vijf van de zes duels tegen Pioniers en UVV te hebben gewonnen, werd DSS vrijdag volledig aan gort gemept: 0-17.

Het werd vooral een pijnlijke avond voor Sander Helmendach. De pitcher kende een aantal goede seizoenen in Bussum, maar raakte vorig seizoen zijn startersrol kwijt. HCAW selecteerde in het najaar door en zo vertrok Helmendach naar Haarlem. Waar spelers tegen een oude club nog wel eens boven zichzelf uit stijgen, ging dat liedje voor de pitcher totaal niet op. Mede doordat de midvelder twee keer onder de bal door liep en de korte stop een op het oog simpele nul niet maakte, werd het voor Helmendach een nachtmerrie.

Na nog geen twee innings, acht honkslagen tegen en negen punten was het voor hem einde oefening. Van 0-9 werd het gelijk 0-12, want Raoell Kortstam sloeg een homerun op reliever Lars Vogelaar. De wedstrijd was gespeeld en HCAW liep rustig weg naar 0-17. Jim Ploeger kreeg na vijf innings al vrijaf met slechts één geïncasseerde hit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal