Daklozen veroveren leegstand Hilversum

Boze daklozen in het Dudokpark in gesprek met burgemeester Broertjes. archieffoto studio kastermans

Henk Runhaar
Hilversum

Daklozen gaan in Hilversum massaal antikraak wonen. De gemeente is bezig met het voorbereiden van een ’oppasdienst’ van daklozen in zes leegstaande gebouwen. Eigenaren bieden panden spontaan aan sinds de zwervers-opstand eind vorige maand.

Dat meldt verantwoordelijk wethouder Eric van der Want. Hij maakt sinds het tentenkampje van boze en radeloze daklozen in het Dudokpark tegenover het raadhuis ineens enorme vorderingen met alternatieven voor de uit zijn voegen barstende opvang De Cocon aan de Neuweg.

Een ’maatschappelijke partner’ van de gemeente ziet een oppasdienst van daklozen in een van zijn panden wel zitten. Van der Want denkt nog een week of wat nodig te hebben voor de uitwerking van deze samenwerking. Verder is op dit moment overleg gaande met eigenaren van nog eens drie lege gebouwen die geschikt zijn voor daklozen.

Vast staat ook al dat de gemeente een eigen pand ter beschikking stelt, dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Eind maart werd een eerste groep van vijf daklozen al ondergebracht op een geheime plek in Hilversum. Pas als alles in kannen en kruiken is, maakt Van der Want de locaties bekend, meldt zijn woordvoerder desgevraagd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.