Tijdelijke brede school in gebouw Papelaan 99 kost Weesp ruim vijf ton

Tamar de Vries
Weesp

De aanpassing van gebouw Papelaan 99 in Weesp voor de tijdelijke huisvesting voor de brede school kost de gemeente ruim 512.000 euro.

De Amsterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs en de Stichting Spirit gaan samen met Talent Primair een basisschool vestigen in de nieuwbouwwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. Om de periode tot de oplevering na de bouw te overbruggen wordt de nieuwe brede school gevestigd in het gebouw van Versa aan de Papelaan. Behalve voor de aanpassing van het gebouw is het bedrag ook bedoeld voor de inrichting voor maximaal 200 leerlingen.

In het voorstel aan de gemeenteraad stellen b en w dat de keuze voor tijdelijke huisvesting in een deel van het Versa-gebouw ’op relatief goedkope wijze voorziet in de leerlingengroei uit Weespersluis en Leeuwenveld tot aan de oplevering van de brede school in de zomer van 2020.’

In het voorstel aan de raad staat dat er relatief eenvoudig vijf ruimtes in gebouw Papelaan 99 geschikt gemaakt kunnen worden op de eerste verdieping. Een zesde ruimte kan geschikt gemaakt worden voor de schakelklas. Van de op de begane grond gelegen gymzaal kan in deeltijd gebruik worden gemaakt.

De aanpassingen aan het gebouw betreffen nieuwe vloerafwerking, schilderwerk, voorzieningen voor brandveiligheid, ict, aansluiting digiborden en veiligheid voor de jongere leerlingen.

Weesp is aangewezen op deze oplossing omdat bestaande scholen onmogelijk de leerlingen uit de nieuwbouwwijken kunnen opvangen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.