Nederlandse reddingshond helpt zoeken naar vermiste Koen uit Soest

Een reddingshond.© Foto ANP

PACENGO/Soest

Een lid van een Nederlandse reddingsorganisatie is zondagochtend vroeg met een reddingshond afgereisd naar Italië om te helpen bij de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest. De tiener verdween donderdagnacht na een stapavond in Lazise bij het Gardameer en is sindsdien niet meer gezien.

Sinds vrijdagochtend wordt met man en macht gezocht naar de 17-jarige Koen die na een avondje stappen spoorloos verdween. De Nederlandse consul in Italië is in gesprek met de lokale politie. De vermissing heeft voor Buitenlandse Zaken een hoge prioriteit.

Sporen

Omdat Koen al langer van 24 uur vermist is, is het van belang dat honden niet alleen op een spoor afgaan, maar ook op lichaamsgeur. Diverse hondenreddingsorganisaties in Nederland hebben hun hulp aangeboden wat zeer door de familie op prijs wordt gesteld.

© Foto Facebook

Stichting Reddingshonden RHWW wacht nog op de goedkeuring van lokale politie. „We willen het lopende onderzoek niet zomaar verstoren. De familie is bezig om te regelen dat we mogen komen. Wij vinden het belangrijk dat de politie instemt met onze hulp”, zegt John van Norden van RHWW tegen De Telegraaf.

Grote zoekactie

De moeder van Koen, Greet van Keulen-Jager, deelde zaterdag ook een Italiaanse versie van de oproep naar haar zoon op Facebook. Deze is inmiddels ruim vijfduizend keer gedeeld. De hele campinggemeenschap aan het Gardameer is aan het zoeken naar de 17-jarige vwo-scholier.

Ook de plaatselijke politie zet alles op alles om Koen te vinden. Vrijdag is het hele gebied alafgezocht met drones. De familie had al een oproep gedaan voor hulp van honden.

Lees hier meer over de zoektocht naar Koen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.