'Van de regen merken ze toch niks'

Een lange afstandszwemmer tankt bij in de Sijsjesberg. foto studio kastermans/ronald smeenk

Henk Runhaar
Huizen

De vaste bezoeker van zwembad Sijsjesberg had zich afgelopen weekend vast anders voorgesteld. Geen zonovergoten ligweides of lange rijen bij de kassa; de opening van het seizoen van het openlucht zwembad in Huizen ging gepaard met nat, druilerig en fris weer.

Toch waren er maar liefst 77 bikkels die, ondanks de regen en de wind, gisteren in het maar net opgewarmde water sprongen. De zwemmers, waarvan het grootste deel actief is in de ’open water’ discipline, deden mee aan een ‘100 x 100 meter training’.

Vanuit het hele land (en zelfs uit België) kwamen de open waterzwemmers naar het Huizer zwembad voor de eerste tien kilometer training van het nieuwe seizoen.

Organisator Hans Koster is blij met de opkomst. Over het weer hoor je hem niet klagen. ,,Tja, de zwemmers merken er vrij weinig van als ze bezig zijn’’, zegt hij, terwijl de dames en heren in het water stug doorzwemmen. ,,Van die regen voelen ze niks, ze zijn toch al nat. Het is vooral vervelend voor de mensen op de kant.’’

Na zo’n vier uur presteren, hesen de laatste zwemmers zich uit het water. Soep en broodjes konden wachten; de sporters kozen massaal eerst voor de warme douche. Moe maar voldaan vertrokken zij vervolgens huiswaarts, waarna het zwembad open ging voor het reguliere publiek. Dat liet wat langer op zich wachten dan gewoonlijk. Voor de gewone man maakt die regen dus wel degelijk uit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.