HCAW toont veerkracht tegen UVV

Robert Berkeley
Utrecht

HCAW heeft na zes nederlagen op rij in de terugronde eindelijk een duel gewonnen. Na een 4-1-achterstand wisten de Bussumse honkballers de partij bij UVV om te draaien: 4-8.

Fraai was het lang niet altijd op sportpark De Paperclip in Utrecht, want een aantal grote fouten en liefst veertien vrije lopen zorgden voor veel tumult op de honken. HCAW wist uiteindelijk de wedstrijd verdiend naar zich toe te trekken door op de juiste momenten met twee tikken door te komen.

Door vreselijk slordig spel kwamen de eerste punten op het bord. Raoell Kortstam kon 0-1 maken door het eerste honk te bereiken met een aangooifout en daarna twee diepe opofferingsslagen. UVV draaide de score daarna om, mede dankzij een aangooifout in het binnenveld van HCAW en schijn van pitcher Helmendach (2-1). In de tweede inning kwamen daar nog twee honkslagen bij voor 4-1.

Te weinig

De zevende nederlaag op rij leek in de maak, maar de ploeg van Ralph Milliard toonde veerkracht. UVV-werper Thijs Steenwijk werd in de vijfde inning in de problemen gebracht, al deed HCAW er met één run nog te weinig mee. Een slagronde later kwamen er twee hits bij, waarop Steenwijk moest wijken. Zijn vervanger Kevin Noordzij kreeg meteen een dubbel om zijn oren van Rossini Frolijk, goed voor drie punten.

Even leek het erop dat UVV opnieuw de stand zou ombuigen. Sander Helmendach gaf twee keer een vrije loop weg, maar zijn vervanger Steven van Groningen wist met twee snelle nullen schade te voorkomen. Noordzij maakte er vervolgens een rommeltje van met drie keer vier wijd in de zevende inning, gecombineerd met één tik van Roy Seltenrijch werd het 4-8. Van Groningen gooide de partij vervolgens zeer gedecideerd uit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal