Jochem Twisker na dit seizoen weg bij Spakenburg

Jochem Twisker

Bert Jan van Oel
Spakenburg

Jochem Twisker vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van Spakenburg. Twisker had een contract voor onbepaalde tijd.

Twisker is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij de 'blauwen'. In 2014 leidde hij Spakenburg naar de titel in de zaterdag-topklasse en de algehele amateurtitel. Volgens een bestuursverklaring van de club is het tijd voor verandering.

'De A-selectie heeft behoefte aan een andere trainer, die de groep  van nieuwe prikkels kan voorzien. Het bestuur heeft gemeend dit moeilijke besluit, alle kwaliteiten van Jochem in ogenschouw genomen, toch te moeten nemen'.

Twisker zelf was 'lichtelijk verrast'. ,,Ik had graag met Spakenburg de tweede divisie in willen gaan volgend seizoen. Ik heb de resultaten en de spelersgroep achter me, dus in dat opzicht had ik nog wel verder gekund. Maar de club besluit en ik ben daar nuchter onder.''

Spakenburg staat in de topklasse momenteel derde, met slechts twee punten achterstand op koploper Kozakken Boys. Maar het spel van de ploeg laat regelmatig te wensen over. ,,We zijn sinds HHC aan een mindere periode bezig'', weet Twisker.

,,Binnen de club wordt gezegd dat een hardere lijn op dit moment is gewenst, terwijl ik denk dat de spelersgroep dit met onderlinge gesprekken zelf kan oplossen. In sommige gelederen van de club wordt het snel onrustig en komen er emoties als het even wat minder gaat. Dat weet ik en dat begrijp ik. Maar ik denk niet dat de technische commissie zich daardoor heeft laten leiden.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal