Hilversum Alive 2014 wordt ’lekker fris’

Eddie de Paepe
Hilversum

Jeugdige bezoekers van Hilversum Alive worden komend weekend door een promotieteam op een ludieke manier geconfronteerd met hun alcoholgebruik. De GGD en het muziekevenement bieden met een cocktailbar een ’fris alternatief’

De LEF-zomercampagne van de GGD gaat vrijdag van start op de eerste dag van Alive. LEF staat voor ’Lekker een Frisje’ maar ook voor het lef om ’nee’ te zeggen tegen alcohol. ,,Want hoewel er een lichte daling te zien is in het alcoholgebruik van jongeren, gaan veel jongeren als ze eenmaal mogen drinken los en drinken ze heel veel’’, meldt de regionale gezondheidsdienst.

Het gratis toegankelijke driedaagse festival biedt, verdeeld over negen podia, een breed muziekaanbod, variërend van jazz en soul tot Top40 muziek. Een promotieteam van de GGD spreekt jeugdige bezoekers aan en zet ze op de foto als ze antwoord geven op de vraag: ’Wat kies jij? Wil je lol hebben en een gezellige avond beleven of haak je vroegtijdig af omdat je te veel hebt gedronken? Ken je je grens en blijf je fris, of ga je over je grenzen heen en schaam je je de volgende dag?’

Cocktailbar

De GGD en de organisatie van Hilversum Alive bieden bezoekers vrijdagavond een alternatief. Vrijdagavond is er een cocktailbar waar verse alcoholvrije cocktails worden geshaked, voor de prijs van een frisdrankje.

Het LEF-promotieteam zal naast Hilversum Alive deze zomer nog op andere plekken aanwezig zijn om in gesprek te gaan over alcohol.

Aan de slag

De campagne is onderdeel van het programma ’Samen aan de slag’, dat in 2006 van start is gegaan. In het project werken gemeenten, GGD, politie, VWA, Jellinek, GGz Centraal en Trimbos samen om overmatig alcoholgebruik onder de jeugd tegen te gaan. Het gaat niet alleen om voorlichting maar ook om regels en de handhaving van die regels. De activiteiten zijn niet alleen gericht op jongeren, maar ook op ouders, scholen en verstrekkers van alcohol.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.