Onderhandelaars aangekomen in Hilversum [foto’s]

1/7
HILVERSUM

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn gearriveerd op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Ze onderhandelen hier donderdag en vrijdag over de vorming van een nieuw kabinet. Ze hopen hier ,,meters te maken".

Bij aankomst zei Gert-Jan Segers (ChristenUnie) op de vraag of de onderhandelaars na vrijdag een stapje verder zullen zijn: ,,of een hele grote stap verder, dat zou kunnen''. Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) wilden niet veel kwijt toen zij bij het landgoed aankwamen.

De Zwaluwenberg is de werkplek van de Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht. Het is voor de tweede keer het toneel van formatieonderhandelingen. Begin 2007 spraken de leiders van CDA, PvdA en ChristenUnie hier ook over de vorming van een nieuw kabinet.

Normaliter praten de onderhandelaars in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof. De afgelopen tijd is er ook regelmatig gesproken in het nabijgelegen Johan de Witthuis. De partijen benadrukken steeds dat het nog wel even kan duren voordat ze eruit zijn.

De onderhandelaars zijn niet alleen. Twee actievoerders voeren actie voor geluidschermen langs de A27. En er is ook een hoop pers aanwezig.

Foto’s: Kastermans/ANP

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie