’Indringer die vrouw vermoordt of persoonlijke afrekening in Hilversum?’

Gisteren ging het onderzoek in en om de Hilversumse villa nog voort.© Fotostudio Kastermans/ Leon Dakkus.

Annemarie de Jong
Hilversum

,,Is het een indringer die zomaar een vrouw vermoordt, of is het een persoonlijke afrekening? Dat wil ik wel weten”, zegt een verontruste 21-jarige Hilversumse.

Ze woont samen met huisgenoten in het buurpand van de witte twee-onder-een-kapvilla, waar maandag een dode vrouw is gevonden. De politie maakte gisteren bekend dat ze met geweld is omgebracht. ,,Ik werd maandag wakker en het huis was omsingeld door politie. Ze zochten met honden. Maar je krijgt niks te horen van de politie.”

Haar huisgenoot knikt. ,,Je krijgt alleen instructies, geen informatie.” Hij had meteen door dat het foute boel was. ,,Veel recherche, een ambulance die wegrijdt zonder iemand mee te nemen. Dan is het aannemelijk dat er een dode is.”

Ze kennen het slachtoffer niet. ,,Ik vind het heel verdrietig dat je om het leven wordt gebracht in je huis, waar je je veilig waant. Je schrikt dat zoiets twee muren verder gebeurt, onder hetzelfde dak. Eng idee”, zegt de Hilversumse. ,,Ik zal opgelucht zijn als ik weet wát er gebeurd is.” Ze vindt het kwalijk dat ze via de media hoorde dat er een dode was. ,,Het is netter als de politie je een beetje op de hoogte houdt.”

Kliko’s onderzoeken

Bewoners melden dat ze mogelijk is neergestoken. ,,Wij hebben geen schoten gehoord en waarom zou je anders alle kliko’s onderzoeken? Ze zijn duidelijk op zoek naar iets.” De politie laat daar niets over los.

Rechercheurs zijn vooral bij de erker bezig. De vrouw zou op de begane grond hebben verbleven. De rouwauto met het stoffelijk overschot vertrok maandagavond bij de villa met studentenappartementen, op de hoek Waldecklaan en Soestdijkerstraatweg. Met 3D-camera’s is het pand gefilmd, zodat de politie bij het onderzoek of een reconstructie virtueel het pand kan binnenstappen.

Ondertussen komt een buurtbewoonster aanfietsen om te melden dat ze zondagavond een pizzabezorger aan de deur zag. ,,Is dat interessant?”, vraagt ze. ,,Ja, we willen alles weten”, reageert de agent. Een Engelstalige achterbuurvrouw reageert geschokt op het misdrijf. ,,Ik heb de politie gevraagd of ik me zorgen moet maken, omdat de verdachte nog niet is gepakt, maar mij is verteld dat ik absoluut niet ongerust hoef te zijn.”

Van de pensionbewoners heeft ze nooit last. ,,Ze praten wel eens op het balkon, maar geen lawaai.” Een medewerker van eetcafé Nieuw Statewapen aan de overkant appt zich suf. ,,Ik hoorde dat de vrouw is gevonden in een plas bloed.” Zijn collega woont in de witte villa. ,,Drie uur is ze verhoord. Ze slaapt bij haar ouders, ze mag het huis nog niet in.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.