Doodzieke Hilversumse huis uitgezet

Redacteur Hilversum
hilversum

Nadat ze in het Antoni van Leeuwenhoek de ’jobstijding’ had gekregen dat haar hersentumor ondanks een zeer zware behandeling toch weer was gegroeid, werd Hilversumse Anke Bos bij thuiskomst geconfronteerd met de volgende ramp: huisuitzetting.

De harde ingreep van verhuurder Dudok Wonen kwam voor de bewoonster van een appartementencomplex aan de Laan de Heelmeesters als een donderslag bij heldere hemel. ,,Ik kwam er al tijden niet toe de post te openen. Ik had wel wat anders aan mijn hoofd.’’

De kunstenares van eind vijftig overleefde in 2009 een grote hersentumor. Eind vorig jaar begon de ellende opnieuw. Intussen was ze door de ziekte haar werk kwijtgeraakt, belandde in de huurwoning en moest leven van een uitkering.

De uitzetting bijna twee weken geleden zorgde voor veel verontwaardiging in de buurt, die in actie kwam. ,,Onbegrijpelijk dat Dudok Wonen zich niet eerst verdiept in de situatie’’, zegt buurvrouw en vriendin Nelleke van de Beek. Bos uitzetten zorgt juist voor nog meer ellende, weet deze net afgestudeerde maatschappelijk werkster. ,,Hier heeft ze mensen die haar helpen.’’

Met onder meer giften van buren en Hilversumse kerken zijn de schulden, inclusief de dikke deurwaardersrekening, voldaan. Bos is terug, maar haar huis is een puinhoop.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.