Zilveren Camera uit het startblok

Joyce Huibers
Hilversum

Veertig juryleden van de Zilveren Camera buigen zich vanaf vrijdag in Museum Hilversum over de vraag welke fotografen deze belangrijke fotoprijs winnen in de verschillende categorieën.

De uitreiking van de Zilveren Camera vindt op 23 januari voor het eerst plaats in Hilversum. Een dag later start in het museum de tentoonstelling van alle genomineerde en winnende foto’s. Voor de expositie is een nieuw ontwerp bedacht waarin de foto’s in frames worden gezet die vervolgens als een soort waterval in de ruimte hangen. Tevens koppelt het museum er een vierdaags festival aan vast met onder andere debatten over de toekomst van de nieuwsfotografie. Bedoeling is dat de uitreiking van de Zilveren Camera een jaarlijks terugkerend evenement wordt in Museum Hilversum. Museum Hilversum heeft nog meer opvallende exposities in petto voor 2016. Zo start in maart de fototentoonstelling ‘De gezichten van Aruba’ van fotograaf Raymond Rutting. Het is dertig jaar geleden dat Aruba de ‘status aparte’ kreeg. De Nederlandse viering met hoogwaardigheidsbekleders vindt plaats in Museum Hilversum bij de opening van de expositie. ,,Een mooi stukje promotie voor Hilversum”, aldus museumdirecteur Stef van Breugel.

Jaap Drupsteen, ontwerper van het exterieur van Beeld en Geluid, vertoont in april en mei lichtshows in het museum waarop muziek wordt gecomponeerd. In de herfst biedt het museum onderdak aan het fotoproject ‘PS Camera’ van Koos Breukel. Hedendaagse fotografen fotograferen met de analoge camera’s van illustere voorgangers zoals George Hendrik Breitner en Ed van der Elsken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.