Loosdrecht is ’maar’ vier basisspelers kwijt

Matthijs de Kruijff
Loosdrecht

Loosdrecht maakt zich op voor het derde seizoen op rij in de tweede klasse. Na een elfde en zesde eindklassering mikt de formatie van Roy Versluis nu op een plekje in de top vijf.

„Sommige mensen zullen dat erg ambitieus vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat het haalbaar is”, vertelt Versluis. De oefenmeester zag deze zomer behoorlijk wat spelers vertrekken. „Er is veel veranderd, maar uiteindelijk ben ik ’maar’ vier basisspelers kwijtgeraakt. Het geraamte van het elftal staat nog overeind en bovendien hebben we enkele uitstekende versterkingen gehaald.”

Het moge duidelijk zijn: volgens Versluis is zijn selectie er zeker niet minder op geworden. „Natuurlijk moeten we wel weer even aan elkaar wennen, daar hebben we de voorbereiding voor. We trainen keihard, zodat we ruim voor de start van de competitie weten waar iedereen aan toe is.” Versluis verwijst naar vorig seizoen, toen Loosdrecht pas na de winterstop op stoom raakte. „Er was in de eerste seizoenshelft nog geen vastigheid. Anders hadden we gewoon in de top drie kunnen eindigen.”

Versluis waarschuwt zijn spelersgroep alvast. „De sfeer is goed, maar in aanloop naar de competitie zal ik toch echt keuzes moeten gaan maken. Dan is het afwachten hoe bepaalde jongens op teleurstelling reageren en weten we pas écht hoe we ervoor staan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal