Tjerk Posthuma: Seizoen geslaagd bij titel BFC én Feyenoord

Tjerk Posthuma (rechts) vorig seizoen in de laatste wedstrijd van BFC op zondag, tegen Nederhorst. © FOTO STUDIO KASTERMANS

Robert Berkeleyr.berkeley@hollandmediacombinatie.nl
Bussum

Tjerk Posthuma is bezig aan zijn tweede seizoen als vaste waarde bij het eerste elftal van BFC. Zijn vier treffers tegen Wasmeer (1-9) gaven ons een mooie aanleiding om hem eens een paar pittige dilemma’s voor te schotelen.

Met 9-1 winnen; leuk, of niks aan?

„Tja, toch wel leuk hoor. Zaterdag voor mij zeker, vier keer scoren maak je niet vaak mee en dat is toch wel mooi. Maar het moet niet elke week gebeuren. Vorige week wonnen we ook al met 6-1 van Eemnes en die wonnen nu op hun beurt weer met 13-2 van RAP. Op papier zullen we dan ook tegen RAP niet echt een hele spannende wedstrijd krijgen. Natuurlijk houd je een beter gevoel over aan een wedstrijd die je in de laatste minuut met 2-1 wint.”

BFC kampioen of Feyenoord kampioen?

„Dat is lastig, eigenlijk allebei. Als ik er dan echt eentje móet kiezen, doe dan maar BFC kampioen. Dat is toch je eigen prestatie, daar trainen we elke week voor. Maar het seizoen wordt nog mooier als Feyenoord óók kampioen wordt. Waarom ik als Bussumer voor Feyenoord ben? Toevallig was de eerste wedstrijd in de eredivisie die ik bezocht er eentje in De Kuip. En tja, als je eenmaal de sfeer daar hebt meegemaakt, ben je verkocht. Dit seizoen heb ik met mijn vader en twee broertjes voor het eerst een seizoenkaart. Mijn vader is net verhuisd naar Den Haag, zo hebben we om het weekend sowieso een familieuitje en zien we elkaar.”

Op zaterdag of zondag voetballen?

„Zaterdag, absoluut. De overstap van de zondag is goed voor de club geweest, volgens mij is echt iedereen bij BFC het daar over eens. Op zondag bleven er wel een paar hangen, maar gingen veel spelers ook naar huis omdat ze de volgende dag weer moesten werken. Nu merk je dat er meer na afloop blijven, we drinken een biertje en gaan dan Bussum in met zijn allen. En omdat de jeugd ook op zaterdag speelt, merk je dat er meer publiek is, want mensen blijven hangen om bij ons te komen kijken. Qua voetbalniveau is het wel wat minder. Al zitten er ook wel een paar goeie tegenstanders tussen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal