Hattrick Kees Pier Tol bij zege Spakenburg

sportredactie Gooi- en Eemlander
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Een uur lang worstelde Spakenburg met het povere Noordwijk. Doelman Mustafa Amezrine hielp met een ketser Spakenburg over het dode punt heen. Daarna was het een koud kunstje om uit te lopen naar 5-1.

Net als vorige week toonde coach Jochem Twisker lef door zijn elftal met drie verdedigers te laten starten. Het leverde Spakenburg zoals beoogd een overwicht op het middenveld op, waaruit na dertien minuten de openingstreffer viel. Maurice van der Wilt kopte bij de eerste paal een knappe voorzet van Kees Pier Tol binnen. De gedurfde speelwijze kende echter ook een risico, zo bleek amper een minuut later. Bij een tegenaanval liet Salim Amerzgiou, linkerspits van beroep, zich eenvoudig uitkappen in zijn eigen strafschopgebied, waarna Noordwijks Raymond Manuputty  de 1-1 langs doelman Ditewig kon schuiven.

Spakenburg bleef de lakens uitdelen tot de rust, maar zag dat Noordwijk na de pauze meer uit zijn schulp kroop en daarbij ook aardige mogelijkheden wist te scheppen. Na een opgelegde kans voor de gasten, belandde de tegenaanval uiteindelijk bij Van der Wilt, die met een volley het doel onder vuur nam. Zijn inzet ging op kolderieke wijze onder doelman Amezrine heen. Daarmee was Noordwijk geslagen. Kees Pier Tol, vorig seizoen nog namens Noordwijk een plaag voor Spakenburg op de Westmaat met drie goals, deed nu exact hetzelfde in het blauw-witte tricot. De Volendammer maakte drie fraaie treffers en schroefde zijn seizoenstotaal op naar negen doelpunten. Spakenburg stijgt door de zege naar de vijfde plaats.

Foto: Kees Tol op weg naar de 4-1 (Caspar Huurdeman)

Meer nieuws uit Sport Regionaal