Eis werkstraf na slaan caissière met bierfles

Jeannine Verhagen
Baarn

Een 16-jarige caissière van de Jumbo uit Hoofddorp kreeg op 27 januari de schrik van haar leven toen een boze Baarnse haar ineens hard met een bierflesje in haar gezicht sloeg. De tiener liep niet alleen een rode, opgezwollen wang, hoofdpijn en pijn in haar kaak op, maar werd door het incident ook erg bang.

De 29-jarige Deniz A. uit Baarn moest maandag voor deze en een andere mishandeling voorkomen bij de rechtbank in Schiphol, maar kwam niet opdagen omdat ze op vakantie was. Officier van justitie Cecilia van Venrooij eiste 120 uur werkstraf tegen de vrouw. De verdachte werd heel boos op de caissière toen die naar haar leeftijd en legitimatie vroeg. De vrouw wilde een sixpack bier kopen. „Moet ik je slaan of zo?”, beet ze de tiener toe. Direct daarna pakte ze een bierflesje uit de verpakking en gaf daar een klap mee tegen de wang van het slachtoffer.

Toen de politie eraan kwam ontkende ze in eerste instantie dat ze de caissière had geslagen en zei dat het meisje erg bijdehand had gedaan. In een brief aan de rechtbank kwam ze daarop op terug en schreef dat ze wel had geslagen en daar spijt van had. Op 2 juni ging het weer mis in Zaandam en gooide de verdachte een bakje met een warme gehaktbal met jus in het gezicht van een medewerkster van een tankstation. Ook pakte ze de vrouw vast bij haar schouder. Deze feiten gaf de verdachte eveneens toe in haar brief aan de rechtbank.

De officier van justitie vond dat het om twee ’grove mishandelingen’ ging en wees erop dat de gevolgen voor de jonge caissière groot waren geweest. Het meisje was zo van slag, dat ze een maand lang niet durfde te werken, nergens meer zin in had en was veranderd in een angstige tiener met slaapproblemen. Ze had ook haar examen niet gehaald. Het slachtoffer claimt naast ruim 325 euro aan schade een bedrag van 600 euro smartengeld. De officier vond 150 euro smartengeld genoeg.

De aanklaagster zei dat ze lang had getwijfeld of ze een celstraf zou gaan eisen voor beide feiten, maar wilde de verdachte het voordeel van de twijfel geven. Ze hield er rekening mee dat de vrouw zwakbegaafd is. Advocaat Van Wandelen vroeg de rechtbank om een geldboete op te leggen. Uitspraak 28 augustus.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.