Bied mee op de muziekverzameling van Henk Westbroek!

1 / 4
Floris Noort

Zanger en radiopresentator Henk Westbroek veilt zijn muziekverzameling. Tijdens de veiling bij online veilinghuis Catawiki komen 150 objecten onder de hamer.

Topstuk is een gitaar die is gesigneerd door Nirvana-zanger Kurt Cobain, die in 1994 zelfmoord pleegde. De gitaar moet 15.000 tot 20.000 euro opleveren. Om de set compleet te maken staat ook een overhemd van Cobain te koop. De backstage pas van Nirvana zit er nog nog in.

Een ander populair item is een platinum plaat die in 1988 aan John Lennon werd uitgereikt voor het album Imagine.

Voor liefhebbers van foto's en posters is er ook genoeg te vinden. Een foto van Jim Morrison gaat weg voor naar schatting zo'n 5.000 euro. Een schilderij met dode rocksterren moet minimaal 2.750 euro opbrengen.

Ook voor mensen met een kleine beurs is de veiling de moeite. Voor 300 euro heb je al een gesigneerde gitaar van Peter Framton. Het neon bord van Metallica zal geweldig staan in je huis, en dat voor maar 200 euro.

De spullen komen uit het Utrechtse café Stairway to Heaven, waar Westbroek mede-eigenaar van is. Om de muren te decoreren, kocht hij jarenlang gouden platen en gesigneerde gitaren. Ook vroeg hij artiesten om een elpee, gitaar of foto te signeren als hij hen ontmoette door zijn werk als radiopresentator en muzikant.

,,Stairway to Heaven is jammer genoeg inmiddels geen echt rockcafé meer en daarom halen we de memorabilia weg'', zegt Westbroek. ,,Omdat ik thuis geen ruimte heb om alles op te hangen, heb ik besloten om afstand te doen van mijn verzameling.''

Bekijk hier alle kavels op de veiling

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.