Gewonde bij steekpartij in Hilversum, omstanders grijpen dader

Van onze verslaggever
HILVERSUM

In een steeg aan de Gashouder in Hilversum is vrijdag een 34-jarige man in zijn gezicht gewond geraakt. Hij werd bij een ruzie door een 33-jarige man met een mes toegetakeld.

Het incident gebeurde rond 17.45 uur, na een ruzie die ontstond op de Jan van der Heijdenstraat, nabij sportcentrum De Lieberg. Omstanders konden de dader overmeesteren. Iemand had het mes afgepakt, maar de mannen waren nog in gevecht toen de politie arriveerde.

Beide partijen werden door agenten gescheiden, waarna ambulancepersoneel het slachtoffer kon behandelen aan zijn verwondingen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De verdachte, een 33-jarige man, is meegenomen naar het politiebureau. De aanleiding van de steekpartij wordt door de politie onderzocht.

Volgens een politiewoordvoerster is het optreden van het publiek in Hilversum dapper, maar niet aan te raden: ,,Als mensen in zo’n geval 112 bellen, is dat al fantastisch. Ga niet zelf de held uithangen. Zo handelen als hier gebeurde, adviseert de politie zeker niet. Omstanders maakten nu een andere inschatting. Gelukkig is het voor hen goed afgelopen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.