Brandweer in hele Gooi druk met wateroverlast

Brandweer verwijdert een boom, die aan de Wezellaan in Hilversum op een auto was beland. (Foto Wessel Kok)

Eén van de vijf beschadigde auto's op de parkeerplaats van kasteel Groeneveld. (Foto: Caspar Huurdeman)

1 / 2
Redacteur Hilversum
Hilversum

UPDATE De brandweer is in de hele regio Gooi en Vechtstreek druk met meldingen van wateroverlast. Ernstige incidenten door de langdurige regenval hebben zich nog niet voorgedaan.

Voor de brandweer is de extreem natte zondag net zoiets als een dag met storm, zegt hoofdofficier van dienst Martin Mager. ,,Onze mannen en vrouwen blijven de hele dag rijden op meldingen die constant binnenkomen. De verwachting is dat het vanmiddag ook nog flink blijft regenen, dat betekent dat ze langer door moeten rijden.''

Extra mensen optrommelen is niet nodig. Mager: ,,We draaien grotendeels met vrijwilligers. Voor hen is het handig dat dit nu in het weekend gebeurt.''

Bij de parkeerplaats van kasteel Groeneveld in Baarn knapte een verrote boom af. Deze werd deels opgevangen door een tweede boom, maar kwam uiteindelijk toch op vijf auto's terecht. Eén daarvan eindigde total loss.

Aan de Wezellaan in Hilversum waaide rond twee uur een boom om. Het gevaarte belandde op een auto. De brandweer is met kettingzagen in de weer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.