Huizen verliest 'uiterst lullig' bij DFS

Robert Berkeley
Opheusden

De degradatiezorgen voor Huizen worden groter en groter. De hoofdklasser is na de 3-1-nederlaag bij DFS in Opheusden nog wat verder weggezakt op de ranglijst.

Het verlies van Huizen zaterdag was gerust 'lullig' te noemen. Dat begon al in de vijfde minuut, toen verdediger Wouter Vente de bal prachtig in de kruising plaatste: het was echter de kruising van het eigen doel, na een volledig verkeerd geraakte bal.

Enkele seconden later kreeg Aron Klaassen dé kans om de schade meteen te herstellen, maar vrij voor het DFS-doel raakte hij de bal helemaal verkeerd. Vijf minuten later een bijna identieke situatie. Klaassen werd opnieuw volledig vrijgespeeld en weer maaide hij compleet over de bal heen. Die belandde vervolgens nog wel bij Omar Limon, maar hij mikte naast.

De bezoekers bleven gedurende de eerste helft vele malen sterker dan thuisploeg DFS, maar het bleef 1-0. En tien minuten na rust was de Huizense malaise compleet. Rudy Etwi wilde een bal uit het eigen strafschopgebied wegwerken en raakte - geheel in Huizen-stijl deze wedstrijd - de bal helemaal verkeerd. Hij leidde daarmee de 2-0 van Elvin Hardeveld in.

Ineens was er in de tachtigste minuut een opleving bij Huizen. Invaller Robert Guerain gaf hard en laag voor en DFS'er Gregory Thym werkte de bal in eigen doel. De nog steeds veel dominantere groen-gelen geloofden er weer in en zochten de aanval, maar uit een counter maakte Mike Louwaars er 3-1 voor het elftal uit Opheusden van en die klap kwam de ploeg van Henk van de Pol niet meer te boven. ,,Echt onverdiend dit, we hebben negentig minuten gedomineerd. Maar ja, dit hoort bij voetbal hè?'', verzuchtte de trainer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal