’Geen soep meer voor bewoners Oversingel’

Tamar de Vries
Weesp

De partij Duurzame StadsBelangen (DSB) in Weesp stelt vragen aan wethouder Astrid Heijstee over de ’vergaande versobering’ van de maaltijden voor de ouderen in Oversingel.

Zo kunnen de bewoners met ingang van 4 januari niet meer kiezen uit twee menu’s voor de avondmaaltijd. Verder wordt het aantal gangen verminderd, van drie naar twee gangen.

„Onze kwetsbare ouderen in Oversingel verliezen hun dagelijkse soepje”, zegt DSB-voorman Gerton van Unnik verontwaardigd.

Maar de soep wordt niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend, blijkt uit de toelichting van Nicole Boer van Vivium Zorggroep. De versobering houdt verband met de omschakeling die Oversingel maakt van zorgcentrum naar huurappartementen voor ouderen in een beschermde woonvorm.

De omschakeling is ingegeven door de veranderde financiering van de zorg. Weesper ouderen kunnen in Oversingel kiezen voor het basisarrangement met schoonmaak en maaltijden. „Er staat tegenover dat het winkeltje in Oversingel wordt verplaatst naar het restaurant en daardoor de hele dag open is”, aldus Boer. De omschakeling is een jaar geleden gestart.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.