Militairen en ME zoeken woensdag weer bij Soest naar Anne Faber

Het zoeken naar Anne Faber is woensdagochtend hervat bij Soest.

Het zoeken naar Anne Faber is woensdagochtend hervat bij Soest.© Foto Caspar Huurdeman

Henk Runhaar
Soest

De officiële zoekactie naar Anne Faber, gecoördineerd door de recherche, concentreert zich woensdag op natuurgebied Pijnenburg bij Soest.

Het gaat om het gebied tussen de Wieksloterweg Oostzijde en de Dolderseweg. Opnieuw zijn er zo’n zeventig militairen bezig met het uitkammen van het bosgebied. Ook de Mobiele Eenheid is weer op de been.

Er wordt op deze plek gezocht omdat Anne hier zeer waarschijnlijk fietste kort voor ze verdween. De Utrechtse was vrijdagavond 29 september bezig met een fietstocht langs Hollandsche Rading, Baarn en Soest.

Dinsdagavond werd er even verderop, rond het Berkenlaantje, gezocht door tientallen vrijwilligers uit Soest en Baarn. Deze mensen waren er van overtuigd dat de politie tot nog toe niet goed genoeg had gekeken in dit gebied.

Rond het Berkenlaantje verdween Anne’s iPhone uit het netwerk. Op deze plek zijn bunkers, prullenbakken en ’huisjes’, die de politie mogelijk niet weet te vinden, denken de vrijwilligers.

De particuliere zoekactie begon rond acht uur ’s avonds en duurde tot half twaalf. Er werd gezocht met onder meer zaklampen en dergelijke. De actie leverde voor zover bekend niets op.

Anne Faber is sinds 29 september vermist. Op dit moment zit er een verdachte vast, de 27-jarige Michael P. De al eerder veroordeelde zedendelinquent werd voorbereid op een terugkeer in de samenleving en mocht in het groenonderhoud werken op het terrein van de kliniek.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.