Krakers moeten snel uit oude Raf-pand Hilversum

Redacteur Hilversum
hilversum

De krakers van de Langestraat 77, 79 en 81 moeten binnen twee dagen vertrekken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Lelystad dinsdag bepaald,in het kort geding dat door eigenaar Netgoed was aangespannen.

De projectontwikkelaar heeft eerder dit jaar een sloopvergunning gekregen, en was ook al begonnen met de sloop, die onderbroken werd door de bouwvakantie. Het plan is in de kelderverdieping en op de begane grond winkels te bouwen en daarboven starterswoningen. De vergunning voor dat bouwplan is echter nog niet afgegeven.

De krakers vinden de sloop daarom voorbarig en hebben de panden in augustus uit protest bezet. Ze vinden het met name zonde dat het historische pandje op nr 77 ten gronde gaat en dat het terrein vervolgens misschien tijden braak zal liggen.

De rechter oordeelt dat het de eigenaar vrij staat te handelen zoals hem goeddunkt. Dat omwonenden bezwaren hebben tegen het bouwplan staat daar los van. Het stilleggen van de sloop kost Netgoed naar eigen zeggen duizend euro per dag, reden waarom er spoed is geboden met de voortgang.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.