Joop van de beste kaas op de markt

Ronald Frisart

Even viel ik zaterdag helemaal stil. In drie rouwadvertenties werd ons meegedeeld dat Joop Pronk is overleden. Een van de advertenties was ondertekend door leiding en medewerkers van Pronk Juweel BV, maar dat is een naam van later. Zelf ken ik Pronk - ook Joop - van de Hilversumse markt. De oude heer en mevrouw Pronk uit Weesp verkochten er kaas en eieren.

De oude meneer en mevrouw Pronk werden in mijn jeugd geholpen door een handvol zoons, allemaal met een bril met donker montuur. En allemaal haalden ze gul het grote kaasmes tevoorschijn om de klanten te laten proeven. Een van die helpers van ruim een halve eeuw geleden was Joop.

Als ventje stond ik geregeld voor de Pronk-kraam. Naast me mijn vriendje Arnoud. Onze moeders deden zaken met de Pronken, maar wij hadden vooral aandacht voor het papier waarmee de kraam was afgedekt. Aan de rand scheurden we er stukjes uit en staken die in onze zak.

Een half jaar geleden stond ik met Duitse kennissen weer voor de Pronk-kraam. De kaas was nog even goed en onze gasten wilden een paar stukken kopen. Dat papier, dat was er nog steeds. Een stukje ervan stak ik in mijn zak.

Joop is er niet meer, maar de kaas van Pronk gelukkig nog wel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.