Surseance TCN en Brandboxx Almere

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

De rechtbank in Utrecht heeft Mediapark-eigenaar TCN en dochterbedrijf Brandboxx Almere surseance van betaling verleend.

B&S Modecentrum Almere II had eerder het faillissement van beide ondernemingen aangevraagd. Dit omdat Brandboxx Almere de huur voor het gebouw The Cube niet meer kon betalen. Moederbedrijf TCN Urop SE – dat garant staat voor de huur - stelt dat de oorzaak ligt in ‘het huidige slechte economische klimaat’ waardoor bij de dochter ‘structurele exploitatietekorten’ zijn ontstaan.

TCN heeft het toenmalige ‘Mode Centrum Almere’ ontwikkeld in 2001 en in 2006 uitgebreid en omgedoopt tot Brandboxx Almere. Het vastgoed is aan beleggers overgedragen.

Dochterbedrijf Brandboxx Almere exploiteert een inkoop- en informatiecentrum van 35.000 m2 voor detaillisten in de Nederlandse modebranche Voor dat doel huurt het bedrijf The Dome en de helft van The Cube, eigendom van B&S Mode Centrum Almere II.

Vanwege de verleende surseances zijn de faillissementsaanvragen door de rechtbank afgewezen. De andere Brandboxx centra worden door de surseances niet getroffen, benadrukt TCN.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.