Cavallet weg bij hockeyers van Gooische

Christian Cavallet© STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Bussum

Christian Cavellet is dinsdagavond opgestapt als trainer/coach bij de hockeyers van Gooische.

De Zwitser was pas drie maanden bezig bij de Bussumse overgangsklasser, die afgelopen zondag op eigen veld onderuit ging (3-7) tegen nummer laatst Groningen.

Cavallet werd, nadat hij bij Gooische had getekend geconfronteerd met een leegloop en trof een verzwakte selectie aan. Bestuurslid tophockey Aart Rupert van Gooische zegt: „Maar dat heeft Chris ondervangen door zelf enkele jongens bij de groep te halen. Dus dat was het probleem niet.”

Cavallet in een summiere reactie: „Er speelden wat dingen binnen het team. Verder ga ik nergens op in, er komt een persverklaring van de club en daar sluit ik me bij aan.”

Rupert: „Er is tijdens zo’n seizoen een proces gaande binnen een groep. Dat leidt in ons geval tot wisselende resultaten, soms een onverwachte overwinning, de andere keer een onverwachte nederlaag, zoals tegen Groningen. Maar de resultaten staan los van de motivering van Chris om te vertrekken.”

Cavallet voerde de laatste weken al enkele gesprekken met Rupert en met de spelersgroep. Rupert is dus niet verrast. „Ik wist dat bepaalde processen binnen de selectie niet matchten met hoe Chris het wilde hebben. Daar is over gepraat, kennelijk zag hij daar toch geen perspectief in. Ik snap dat, maar vind het wel jammer, Christian is een goede vent.”

Over een opvolger wordt donderdag waarschijnlijk meer bekend. Zondag speelt Gooische de beladen derby tegen koploper Laren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal