Omstreden plan Kampstraat 2b Baarn uit ijskast

Jetty Claus
Baarn

De huizenmarkt trekt aan. Projectontwikkelaars kruipen weer uit hun schulp. Bouwplannen die in een la verdwenen waren komen voor de dag. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van Kampstraat 2b in het Baarns centrum, waartegen jarenlang geprotesteerd is door buurtbewoners.

De eigenaren van het perceel hebben zich gewend tot de gemeente met het verzoek om mee te werken aan zes woonappartementen in drie bouwlagen met een kapverdieping.

Enkele buurtbewoners stapten in 2011 naar de rechter om de plannen te dwarsbomen, maar kregen geen gelijk.

Volgens buurtbewoners wordt de nieuwbouw met een nokhoogte van rond de elf meter bijna even hoog als de kerk. Zij vrezen dat de lichtinval in hun huis vermindert. De gemeente wees er bij de rechtszitting al op, dat het bestemmingsplan een dergelijk gebouw toelaat. Het enige waarvoor de gemeente vrijstelling moest verlenen, is voor het gebruik van het pand.

Volgens het oude bestemmingsplan moet het voor bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. Met woningen zijn de buren beter af, aldus de gemeente indertijd bij de rechtzaak.

Op het terrein zat vroeger een galvaniseerbedrijf en later een kantoor. De buurt ziet het liefst een paar mooie villa’s.

De gemeente weet hoe gevoelig het ligt. Daarom wordt er deze maand een gesprek gevoerd met de omwonenden, waarbij de gemeente als toehorende partij aanwezig zal zijn. ,,We zullen de uitkomsten betrekken bij onze besluitvorming”, aldus b en w. De ontwikkelaar heeft intertijd het plan een halve meter omlaag gekregen door de parkeerkelder minder hoog te maken.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.